در تاریخ 26 دسامبر2019، تسلا موتور با همکاری دانشگاه Dalhousie کانادا ، فناوری جدید باتری لیتیوم – یون خود را ثبت اختراع کرد. طبق ادعای این شرکت، باتری جدید در مقایسه با باتریهای موجود لیتیوم یون، كه امروزه به طور گسترده در وسایل نقلیه برقی و سیستمهای ذخیره انرژی استفاده می شود، عملکرد بسیار بهتری دارد. این فناوری جدید و پیشرفته به احتمال زیاد به اظهارات اخیر مدیر عامل شرکت تسلا، الون مسک ، مربوط میشود که گفته بود یک “باتری یک میلیون مایلی” برای وسایل نقلیه تسلا در سال 2020 در راه است.
باتری یک میلیون مایلی برای برنامه ناوگان ” ‘robotaxis ” و کامیون ها کاملاً ضروری است، چرا که برای هر دوی اینها، باتری های لیتیونی یونی فعلی تسلا مناسب نمیباشد.
در بهترین مدل خودروی برقی تسلا، طول عمر باتری 480هزار تا 800هزار کیلومتر و حداکثر برد باتری ، با یک بار شارژ، 596 کیلومتر است. با توجه به اینکه میانگین طول عمر مفید یک خودرو 240هزار کیلومتر یا حدود 11 سال است، این مقدار قابل توجهی است.
ممکن است در عین حال که باتری لیتیوم یون فعلی برای برخی خودروهای برقی، که به طور متوسط کمتر از یک چهارم از شارژ باتری خود را روزانه استفاده می کنند، بیش از نیاز باشد، برای کاربرد در حمل و نقل بار و یا تاکسی کافی نباشد. کامیون ها بطور متوسط ، 160هزار تا 240هزار کیلومتر در سال تردد دارند.
طول عمر باتری با چرخه تخلیه باتری اندازه گیری می شود. چرخه کامل باتری عبارت است از تخلیه کامل آن پس از شارژ کامل. باتری لیتیوم یون 100 کیلووات ساعت معمولی که در مدل Model S وجود دارد، را تنها میتوان 1000 تا 2000 بار شارژ کرد. فناوری فعلی باتری برای خودروهایی که در مسافت طولانی و کاربرد تجاری استفاده میشوند، غیر عملی و غیر اقتصادی میباشد.
ادعا میشود که در باتری جدید، راندمان بالاتر، چگالی انرژی بیشتر، منجر به کاهش قیمت آن نسبت به باتری های فعلی میشود. این، در واقع ارتقا یافته باتری NMC (اکسید کبالت لیتیم نیکل منگنز) است که پیش از این، تسلا در خودروهای برقی از آن استفاده نکرده و فقط در سیستم های ذخیره انرژی ساکن خود مورد استفاده قرار داده است.
ساختار کریستال کاتد و ترکیب شیمیایی باتری جدید بدان معنی است که این نوع باتری در برابر آسیب های اجتناب ناپذیر، ناشی از شارژ و دشارژ مداوم، مقاومت بیشتری دارد.
اگر این باتری همان باتری وعده داده شده یک میلیون مایلی (یک میلون و ششصد هزار کیلومتری) باشد، می توان انتظار داشت که این باتری بعد از 1000 چرخه تخلیه، 95 درصد از عمر مفید خود را همچنان داشته باشد. با این تعداد چرخه تخلیه، باتری لیتیوم یون معمولی به ربع آخر عمر مفید خود میرسد.
باتری جدید بعد از 4000 چرخه تخلیه، 90٪ عمر مفید خود را همچنان حفط مینماید.
هرچند که نمیتوان تأیید کرد که آیا فناوری ابداع شده، همان باتری یک میلیون مایلی هست که تولید آن برای سال 2020 وعده داده شده بود اما روشن است که باتری فوق العاده تسلا در راه است و این پیامدهای مهمی برای وسایل نقلیه برقی و سایر کاربردها خواهد داشت.
با این ابداع تسلا، عمر مفید سیستم های ذخیره انرژی جدید، چهار برابر می شود. و این تنها مختص خودرو نمیباشد. این امر باعث می شود که ذخیره سازی انرژی، ارزان تر و کارآمدتر شود و به جایگزینی انرژی الکتریکی و تجدیدپذیرها، با سوختهای فسیلی، سرعت بیشتری میدهد.
بازدیدها: 134