بزودی بزرگترین نیروگاه خورشیدی انگلستان، که در آن از پنلهای خورشیدی متفاوت استفاده میشود، افتتاح خواهد شد. بر خلاف پنلهای معمولی، که تنها از یک وجه، انرژی را جذب می کنند، این پنل ها از هر دو وجه، نور خورشید را جذب خواهند کرد.
نیروگاه خورشیدی جدید 35 مگاواتی در شهر یورک، توسط شرکت Gridserve با بکارگیری پنلهای دو وجهی احداث میشود. این، فناوری با تولید برق بیشتر، بسرعت در صنعت برق خورشیدی در حال رشد میباشد.
تدینگتون هارپر، مدیر اجرایی شرکت Gridserve برآورد میکند که چنین نیروگاه خورشیدی، بدلیل ترکیب پنلهای خورشیدی دو وجهی با ردیاب های خورشیدی، 20درصد برق بیشتری را در مقایسه با پنلهای فتوولتائیک ثابت سنتی تولید کنند. در این فن آوری، پنلهای خورشیدی دو وجهی، نور بیشتری را جذب میکنند و قیمت مناسبی دارند.
بر اساس اعلام S & P Global، برق خورشیدی به بزرگترین منبع برق تجدیدپذیر دنیا تبدیل شده است. به نقل از بلومبرگ، درسال گذشته، 131 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این بخش انجام گردید.
نوآوری در پنلهای سنتی با سرعت کمی ادامه دارد. با این که قیمت پنل های خورشیدی در دهه گذشته به طور چشمگیری کاهش یافته، بهبود راندمان آنچنان تغییری نداشته است.
بنا بر گفته سدریک فیلیبرت، تحلیلگر ارشد انرژیهای تجدید پذیر در آژانس بین المللی انرژی، روشهای زیادی برای بهبود عملکرد برق خورشیدی وجود دارد و علاوه بر پنلهای دو طرفه، فن آوری های بکارگیری مواد مختلف در ساخت پنل برای جذب بیشتر طیف نور نیز در حال رشد می باشد.
در فناوری پنل دو وجهی، نور بیشتری جذب می شود و قیمت بالایی ندارد، بنابراین برای مشتریان جذاب میباشد. اولین پروژه ها در این زمینه در مقیاس بزرگ تنها از یک یا دو سال پیش آغاز شده است. در پنل دو وجهی، پشت پنل با شیشه جایگزین می شود و به انرژی اجازه می دهد از هر دو سمت جذب شود. تا کنون حدود یک گیگاوات پروژه ها در سراسر جهان ساخته شده است که کمتر از یک درصد از کل پروژه های خورشیدی را تشکیل می دهند اما انتظار می رود که این رقم رشد کند.
بر اساس پیشبینی مقاله علمی اخیر درEnergy and Environment Science، پنلهای دو وجهی ممکن است تا سال 2028 بیش از یک سوم از بازار پنلهای خورشیدی را به خود اختصاص دهند. در سال 2017، با پیشنهاد دادن این نوع پنل برای یک پروژه 300 مگاواتی در عربستان سعودی، پایین ترین قیمت، یعنی 1.79 سنت به ازای هر کیلووات ساعت ارائه گردید که ارزانترین پروژه خورشیدی تا آن زمان محسوب میشد. با این حال، دولت عربستان سعودی، این پروژه را به قیمتی بالاتر به پیمانکارانی که از پنلهای یک وجهی سنتی استفاده میکردند واگذار کرد. کارفرما دلیلی برای تصمیم خود اعلام نداشت. با این حال، تحلیلگران معتقد بودند که این تکنولوژی در سال 2017 برای چنین پروژه بزرگی به اندازه کافی قابل اطمینان و اثبات شده نبود.
عدم اطمینان در مورد چگونگی عملکرد طراحی پنل جدید، باعث کند شدن پذیرش آن شده است. یکی از بزرگترین موانع در پروژه های بزرگ، اهمیت دادن به سهولت کار و کاهش ریسک سرمایه گذاری است. مدلسازی نحوه بازتاب نور خورشید از سطح زمین به پشت پنل دو وجهی، دشوار میباشد. این بستگی به این دارد که زمین با خاک یا گیاه پوشیده شده باشد و همچنین می تواند فصل به فصل متفاوت باشد.
تمرکز اصلی بر میزان بازتابش نور از سطح زمین هست. بر این اساس میتوان پیش بینی دقیق برای مقدار توان جذب شده توسط پنل دو وجهی داشت. یک برآورد منطقی برای میزان جذب نور افزایش یافته، 5 تا 15 درصد میباشد.
بازدیدها: 45